Scientologi hjälpte mig nå mina framgångar

Jim Westergren

Jim Westergren

En ostabil barndom och ett stort sökande efter svar på livets stora filosofiska frågor ledde till att jag började läsa Scientologi-böcker jag var 17. Min pappa rekommenderade dessa böcker och jag ville titta efter själv, det verkade väldigt intressant även om jag var skeptisk.

Det tog inte lång tid förrän jag insåg att i dessa texter fanns svar jag hade grupplat i åratal på, svar på saker som gjorde det enklare att leva sitt liv och vara lycklig. Svar som var praktiska och fungerade.

Jag tog en av deras nybörjarkurser som handlade om etik, ärlighet och personliga värderingar - den var helt fantastisk.

Drygt ett halvår senare hade jag gjort ett par kurser till, läst ett tiotal fler böcker och haft ett otal intressanta samtal med scientologer som ofta varade långt in på natten.

Vid denna punkt var jag så intresserad att jag ansåg mig vara del av rörelsen. Mitt liv hade förbättrats i stor grad; jag hade fått högre självförtroende, var inte lika blyg och tillbakadragen längre och livet var väldigt intressant. Jag bestämde mig för att det var detta jag ville jobba med. Kemi och fysiklektionerna på gymnasiet och festkompisarna var inte intressant längre.

Jag ville ansöka om att bli medlem i "Sea Org" - kyrkans kår av de mest hängivna scientologerna som jobbar i internationella organisationer högre upp i Scientologins hierarki. Tanken låg i bakhuvudet och en vacker dag såg jag två medlemmar för första gången. De var på besök i Malmö, hade fina uniformer och jag var helt hänförd. De rekryterade mig och jag hoppade av gymnasiet och ändrade hela mitt liv.

Förberedelseprojektet innan man blir godkänd som medlem varade i 3 månader och ändrade mig totalt som person. Här fick man träna hårt, jobba med renoveringsprojekt, lära sig leda en grupp och mycket annat. Parallellt gjorde man olika kurser och tränade upp sitt tänkande att man var kapabel att åstadkomma allt, att man var 100% ansvarig för sitt liv och att det inte fanns några som helst hinder för en att nå sina mål. Förberedelseprojektet var tufft och ungefär hälvten klarade inte av det - det var en mycket speciell dag i mitt liv när jag fick erkännandet att jag var klar och en blev en riktig medlem.

Jag tjänstgjorde 5 år i Sea Orgs internationalla organisation i Köpenhamn, det var mycket utvecklande för mig som person.

I december 2004 avbröt jag min tjänst och flyttade tillbaka till Sverige för att börja ett nytt liv.

Utan utbildning, pengar eller kontakter skulle man kunna tro att min karriär var dömd att misslyckas men jag skulle bli författare och jag skulle marknadsföra mig själv genom internet - det fanns inga tvivel från min sida att jag inte skulle kunna klara av det.

Jag upptäckte att det fanns en ny sökmotor som hette Google och jag lånade min mammas dator och satte mig ner för att lära mig HTML och CSS genom att läsa på internet och öva. Jag kodade min hemsida och började lära mig hur jag utan några pengar skulle kunna marknadsföra den - sökmotoroptimering blev det naturliga valet.

Jag blev snabbt ganska duktig på det jag gjorde, det tog bara några månader förrän jag gav råd till folk på olika diskussionsforum och hade ett eget företag igång som erbjöd tjänster. Det fanns mycket att lära i början, allt från bokföring till betala skatter till hantera kunder - men jag visste att det inte fanns något som skulle kunna stoppa mig.

Framgången fortsatte i samma tempo: jag skaffade anställda, kom med i stora internationella och svenska tidningar för att jag nästan vann "VM i sökmotoroptimering", skrev guider på engelska som rekommenderades av internationella experter, fick experterkännande av en Ingenjör på Google i USA, startade upp ett bransch-community i Sverige med idag över 1000 medlemmar, startade ett eget aktiebolag, dubblade omsättningen på ett brittiskt företag, drog upp besökartrafiken med över 100% på ett stort internetbaserat börsbolag osv osv.

Det finns idag många som hävdar att jag är en av Sveriges vassaste internetmarknadsförare.

Jag äger även en stor mängd aktier, är delägare och hjälper till som affärsutvecklare på ett nytt bolag som är i uppstarten. Har även flera andra större projekt på gång.

Jag har en helt underbar fästmö som jag snart gifter mig med. Vi ska skaffa hus och barn.

Jag har flera böcker på gång och en av mina noveller har redan blivit publicerad.

Mitt liv är helt fantastiskt.

Det är bara lite mer än 3 år sedan som jag satte mig vid en dator för att lära mig. Utan Scientologi hade jag inte varit var jag är idag.

Exempel på saker som jag har haft nytta av från Scientologin: mina djupa livsfrågor besvarade, förståelse i hur människor fungerar och tänker, kunskap om etik och hur det fungerar med människor, ökat självförtroende och mod, större förmåga att kommunicera, kunskap i Public Relation, större förmåga att konfrontera, bättre på att studera och förstå, rätt attityd och inställning osv osv.

Jag har Scientologi att tacka för mycket.

Jim Westergren, Malmö


Filmer om Scientologi


Filmer om Scientologi

Se filmer om Scientologi.

Se en presentation av L. Ron Hubbard.