Scientologi gör mig till den jag är

Jenni Sjöberg

Jenni Sjöberg

Mitt namn är Jenni och jag går andra året på musikestetiska programmet i Trollhättan. På helgerna jobbar jag på Scientologikyrkan i Göteborg, det är jag som brukar sitta i receptionen. Mina största intressen är, bortsett från Scientologi, musik, sjunga... jag älskar all sorts konst egentligen!

Mitt liv består till stor del av Scientologi, och har mer eller mindre alltid gjort det eftersom mina föräldrar är scientologer och har varit det så länge jag minns. Jag vet inte hur mitt liv egentligen sett ut om de inte hade varit scientologer, jag kan inte ens föreställa mig det. Men jag har ändå alltid haft en fri vilja - om jag inte velat bli scientolog skulle de inte tvinga mig.

Min mamma hjälpte mig att göra min första kurs när jag var 5 år, den hette "Läroboken" och jag lärde mig grunderna i hur man studerar, trots att jag knappt kunde läsa! På den vägen var det, mamma hjälpte mig med fler kurser och jag lyckades mycket bra i skolan och gör det fortfarande.

Scientologi betyder allt för mig, det är det som är viktigast utav det viktigaste. Det kanske låter som en klyscha eller något jag bara säger, men varför skulle jag påstå detta om jag inte menar det? Med Scientologi känns tillvaron säker, och hur det än går för mig, hur jag än mår så vet jag att det alltid kommer att bli bättre. Att veta det är mer än något annat, och jag går på kurs, jag lär mig om livet och det känns så bra och jag mår så bra så jag behöver aldrig tvivla på om Scientologi är rätt eller fel väg att gå. (Det finns faktiskt inga andra vägar att gå, antingen går man eller så står man å trampar runt i sörjan).

Jag är aldrig sjuk längre - inte ens förkyld. Det är sällan jag klantar mig eller gör någon pinsam tabbe.

Det enda jobbiga tycker jag är fördomar. Antingen fördomar från "alla andra där ute" eller de fördomar jag själv har gentemot dom, jag tror att de flesta är rädda för Scientologi eller något liknande, men det kanske inte alls stämmer överrens med verkligheten? Jag använder Scientologi även i vardagen, och den kunskap jag hittills lärt mig om livet gör att jag känner mig stabil, och framför allt glad och lycklig! Jag vet inte vad jag skulle vara utan Scientologi faktiskt. Jag skulle förmodligen vara en mörk skugga av den jag är just nu.

Och till alla rädda/skeptiska: Scientologin förändrar inte dig själv, den gör så att du kan vara dig själv.

Kram och ha det bra,
Jenni


Filmer om Scientologi


Filmer om Scientologi

Se filmer om Scientologi.

Se en presentation av L. Ron Hubbard.