Scientologi erbjuder praktiska lösningar på problem

Peter Gröhn

Peter Gröhn

En gång i tiden var jag sjöman och hade stött på Buddismen som jag tyckte intresserade mig mycket. Bland annat på grund av dess fridsamma inställning till livet. Jag till och med tänkte flytta till Asien för att lära mig mer om livet.

Ett par månader innan jag skulle åka så stötte jag på Scientologi i Malmö. Jag gjorde en kurs och upptäckte att Scientologi var inte bara en filosofi med tänkvärda ord, utan något man kunde använda för att lyckas bättre i sitt liv. Det fungerade och var praktiskt inriktat. Precis vad jag ville ha tag på, något som kunde erbjuda praktiska lösningar på problem.

Jag har sedan dess, det här var på sjuttiotalet - gjort en hel del utbildningar och gått framåt i livet. Jag använder scientologi dagligen i mitt företag, min familj och i mitt liv. Livet kan vara ganska tufft emellanåt, men jag tycker verkligen att Scientologi har gett mig ett syfte i livet -man kan göra något åt saker o ting i världen.

Tsunamin i Thailand och Indonesien var en tragedi, där hjälpte jag till att organisera hjälpinsatser - vi skickade Scientologiutbildade frivilligpastorer till de utsatta områdena för att hjälpa människor i nöd med de metoder som vi är kända för, stress, traum, chock -hantering. Förutom det levererades livsmedel och förnödenheter.

Efter Tsunamin så fick jag blodad tand på frivilliginsatser och reser nu Sverige runt och utbildar på våra enkla metoder till var och varannan person.

Jag kan verkligen säga att jag kan se värdet i vad en människa kan göra för andra om hon bara får möjligheten och får lära sig hur hon skall göra.

Peter Gröhn
Företagare och Frivilligpastor


Filmer om Scientologi


Filmer om Scientologi

Se filmer om Scientologi.

Se en presentation av L. Ron Hubbard.