Jag hittade hem genom Scientologi

Dan Rutström

Dan Rutström

Kommer ursprungligen från Norrbotten och jag har sysslat med mycket i livet - många skulle kanske kalla mig "hoppjerka", men av skilda anledningar har jag bytt fot ett flertal gånger i livet. Det har varit ganska enkelt att göra efter att jag kom i kontakt med Scientologi. Jag har arbetat med allt från jobba med skogstaxeringen, mekaniskt arbete, diversearbetare, köra sopor till att vara entreprenör med ett hyfsat antal anställda och att jobba inom rekryteringsbranschen. Just nu jobbar jag som "kokerska" för ett par förskoleavdelningar. :) Fotointresserad och i övrigt intresserad av att hjälpa till så gott jag kan. Jag är oerhört envis när det gäller "Det går att göra något åt det!"

En dag, 1982, blev jag stoppad av en man på Kungsgatan i Göteborg och blev inbjuden på en intervju. Det slutade med att jag inhandlade Dianetik-boken. Efter ett tag hade jag läst lite ur boken och blev introducerad i tekniken som står beskriven i denna bok. Detta förändrade mitt liv. Jag hade stött på en kunskap där jag fick svaren och vad än mer viktigt var att det fanns en teknik som kunde ta mig ur den mentala svacka som jag befann mig i. ...Jag var inte ett vrak till karl om ni tror det, men jag törstade som en tok i öknen efter svar på varför saker och ting fungerade som det gjorde. Detta var början på min resa.

Innan jag hittade "hem" var jag högst orsäker, innerst inne - beroende på värderingar och tyckanden från omgivningen och det faktum att jag inte riktigt tyckte att jag passade in. Följde snällt med alla andra. ... Alla har vi nog ställt oss frågan vart vi är på väg och varför. Jag hade inte fått vettiga svar även om jag hade sträckt mig över flera områden. Jag hade helt enkelt kört in i den grå vardagen. Livet gick sin gilla gång och jag följde snällt med. ...Jag körde med andra ord inte själv och vips var det bäddat för en stjärnsmäll!. Jag ruskade yrvaket på mig, det kändes som om jag vaknade efter en lång sömn. Har ni haft den känslan? Det var ett tag sedan jag hade haft den - i barndomen hade man ställt frågor och undrat vad det handlade om och sedan hade man glömt bort det. Man ställde inte längre de där frågorna. Jag började ställa mig dessa frågor igen och den här gången har jag hittat vägen till alla svaren!

Jag har läst och gjort hyfsat mycket i Scientologi. Utan överdrift kan jag säga att det i grunden har förändrat mitt liv, gett mig en självkänsla som inte går av för hackor. Visst, livet har hinder och problem som ska lösas och tur är väl det! Skillnaden nuförtiden är att jag mycket mer kan se dem som de är utan att dra in så mycket mentala problem. Livet erbjuder en nog med utmaningar ändå. Skillnaden ligger i hur man ser på vardagen och livet - stjärnorna tindrar lika starkt idag som när jag var barn! Det finns mål att uppnå och någon att hjälpa!

Nämn gärna några konkreta exempel. Mycket har jag redan nämnt. Det som jag tycker är mest frapperande är att jag är mer delaktig i livet. Jag har ett bredare scoop, om ni förstår vad jag menar. Livet är större. Jag är större. Det hänger ihop. Jag kan ha distans till skeenden på ett helt annat sätt och mer se dem som de är och sedan besluta hur jag ska agera, eller inte agera. Jag har en djupare förståelse för varför människor är som de är och med detta följer även en större kärlek till dem. De betyder helt enkelt mycket för mig och jag bryr mig om. Jag är inte ensam utan känner gemenskap med andra/annat.

Till dig som inte känner till Scientologi - ge dig chansen till dig själv! Äntligen har det vuxit fram något som ger svar! ... Bli din bästa vän!

Mina planer framöver är att fortsätta på den inslagna vägen och med detta bredda mitt område där jag kan vara till hjälp för andra.

Vänliga hälsningar,
Dan


Filmer om Scientologi


Filmer om Scientologi

Se filmer om Scientologi.

Se en presentation av L. Ron Hubbard.